Există oameni care iubesc florile, alții sunt mai indiferenți. Unii preferă o anumită floare, alţii nu sunt pretenţioşi şi le acceptă pe toate. Însă eu am o pasiune pentru ele – îmi place să le strâng în buchete și compoziții!
Mi-aduc aminte că primele buchete pe care le-am realizat, ajungeam chiar și să plâng pentru că nu-mi reușea să fac lucrurile exact cum mi le doream, iar florile, probabil, simțeau acest lucru. Acum le mulțumesc pentru că au educat în mine spiritul de perfecțiune.
Mi-am dezvoltat tehnicile floristice în timp. Mi-am dat seama foarte devreme că pentru a excela în acest domeniu trebuie să urmez și o școală (sau mai multe), așa că prima a fost una departe de casă, tocmai la Lvov. Acolo venise Preston Bailey, cel mai cunoscut decorator de nunți din lume și un guru în floristică. El nu s-a sfiit să ne vorbească despre eșecurile sale, iar acest lucru mi-a dat curaj să merg mai departe. Atunci am înțeles că aranjamentele florale semnifică 99% muncă și doar 1% de talent, deși pentru mult timp eram convinsă că proporția este inversă. Apoi, au mai urmat 2 școli de floristică unde am învățat teorie, istoria fiecărei flori, cu ce instrumente trebuie să lucrez, diferite tehnici și șiretlicuri.
Atunci când rămân cu ele singură, la un tet-a-tet în miez de noapte (la ora acesta lucrez cu ele), când luminile din geamuri se sting, purtăm un dialog de suflet până dimineața. Iubesc să le vorbesc și ele probabil mă ascultă! Se aranjează frumos astfel încât își descoperă toată frumusețea din ele.
Aceasta a fost mica mea introducere despre flori, iar într-un viitor articol o să vorbim mai detaliat despre buchetul miresei: cum trebuie acesta să fie și de ce detalii trebuie să țină cont o viitoare mireasă. Păstrăm legătura!
P.S. Lalele sunt florile mele preferate. Mă veți întreba cu siguranță de ce? E totul clar: o tulpină, două frunze şi petalele, este exact întruchiparea simplității. Însă acest lucru nu mă face nepăsătoare în faţa frumuseţii altor flori.