De la ruși vine

Și dacă tot ninge afară și miroase a frig, hai să vorbit despre el. Nu știu cum voi, dar eu când zic acest cuvânt „frig”, mintea-mi zboară tocmai în Rusia unde e ger, samovar și covrigi. Această țară mi-a fost dintotdeauna dragă prin cultura și tradițiile sale.

Poate sunt rădăcinile sau mai știu eu ce altă cauză, dar stilul vestimentar specific poporului rus m-a cucerit de mult timp: baticul multicolor cu printuri florale, mănuși fără degete, kokoșnikul, sarafanul sunt doar câteva detalii pe care pur și simplu le ador. Nu mai vorbesc de dorința de a avea ceva cu print de tip hohloma!

Știți, pentru mine moda ocupă ultimul loc în topul interes. Arta de a fi „vechi” în haine e ceea ce caut în ele, specificul național (nu contează poporul) mă inspiră și mă fascinează  pentru că  lucruruile pe care le-au făcut strămoșii se numește măiestrie.

Iată 5 motive pentru a purta haine naționale, nu contează ale cărui popor:

  1. Un etalon al frumuseții

Strămoșii noștri au știut să facă totul din suflet și de acolo vine adevărata definiție a frumosului.

  1. Mărturie vie a creației

Gândite în detaliu și lucrate manual – un proces de nedescris, care stă la baza tradițiilor strămoșești.

  1. Unicitate și originalitate

Specific trecutului istoric este și faptul că practic nu vom găsi două haine identice. Ele se deosebeau de altele prin desen, culoare sau proporţii. Acest aspect rămâne valabil și astăzi.

  1. Sănătos

Materia primă a hainelor naționale sunt naturale – lână, in, bumbac, mătase etc, care lasă pielea să respire (nu favorizează transpirația și nu se lipește de piele).

  1. Inteligență

O persoană care cunoaște și conștientizează istoria omenirii are simțul estetic care îi permite să îmbrace astfel de haine pentru că are un nivel de cultură ce îl determină la asta.

P.S. Când hoinăream în Moscova astfel îmbrăcată aveam parte de oameni ce întorceau privirile și zâmbeau. Eram numită Alionușca de n ori! Plăcut sentiment, nu neg. M-am încadrat perfect în peisajul din Piața Roșie alături de Kremlin!

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *