Micul dejun de duminică

Ziua bună se cunoaște de dimineață! Iar dimineața începe cu un mic dejun sănătos! Pentru că o zi reuşită merită un start pe măsură. Acest ritual umple dis-de-dimineață de poftă de viață și voioșie.

Mesele matinale în cazul meu sunt pline de culoare, consistență și sunt extrem de gustoase, iar rețeta pe care v-o propun astăzi nu poate lăsa indeferente papilele gustative ale nimănui. Preparatele vegetariene pot oferi o mare satisfacție culinară tuturor, fără excepție.

Corpul nostru are nevoie de nutrienți ca să funcționeze corespunzător și să se mențină în formă. Mulți experți din domeniu zic că ignorarea mesei de la începutul zilei înseamnă inducerea unor disfuncționalități la nivel organic. Starea de foame, care apare la prânz, în lipsa hranei de dimineață, duce la exces de alimentație și la îngrășare. De aceea, haideți să păstrăm ordinea meselor.

5 avantaje ale micului dejun:

  1. Dacă vei lua regulat dejunul, metabolismul organismului va deveni stabil, iar nivelul energiei va crește, ceea ce va aduce doar beneficii activităților tale zilnice.
  2. Studiile arată că cei care iau micul dejun sunt mult mai atenți, mai interesați și mai bine răspund provocărilor din ziua respectivă.
  3. Dejunul înseamnă alimente sănătoase: cereale, fructe, iaurt etc. – surse bogate în fibre, acid folic și calciu.
  4. Alte studii demonstrează că persoanele care obișnuiesc să sară peste micul dejun sunt predispuse la boli ale inimii și diabet.
  5. Lipsa micului dejun nu ajută la slăbit în niciun fel! Dimpotrivă, micul dejun “trezește” metabolismul și arde caloriile, adică pierzi din greutate.

Tartinele cu humus, rucola și roșii cherry sau cele cu brânză moale, avocado și pesto nu lipsesc din regimul meu. E o combinație ușoară, gata preparată în doar 10 minute (sau chiar mai puțin). Așa că spor la bucătărie, poftă bună și o duminică energică!

Timp de pregătire: 10 min.

Timp de gătire: 0 min.

Timp total: 10min.

Număr porții: adaptabil

Grad de dificultate: ușor

 

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *