Șiretlicuri

Dacă tot e martie și se apropie sărbătoarea pe care o așteaptă orice femeie, zic să îți spun niște șiretlicuri. La sigur azi sau mâine vei primi flori și știu că îți dorești să le păstrezi vii o perioadă cât mai lungă de timp. Bine, te ajut să o faci și pe asta, împărtășind câteva secrete din experiența mea de florist.

Câteva tips&tricks:

  1. E bine să știi că florile, ca și orice alt organism viu, iubesc apă curată sau pe cea filtrată, așa că exclude apa din robinet și treci la cea pe care o consumi chiar tu.
  2. Poți învia orice floare! Există mai multe metode, specifice fiecărui tip de floare, iar Internetul îți vine oricând în ajutor la acest capitol! Dă un search pe Google și vei rezolva problema în doi timpi și trei mișcări.
  3. Înainte de a pune florile în vază, îți recomand să faci tăieturi noi la tulpini. O faci cu ajutorul cuțitului, sub un unghi de 45 de grade – astfel capilarele sunt deschise pentru a bea apă.
  4. Rupe frunzele și spinii din partea de jos a tulpinii. Astfel, timpul de circulație a apei către căpușa florii e mai mic și, respectiv, contribui la creșterea perioadei de existență a plantei.
  5. Dacă, pe lângă toate, florile mai aud pe fundal o muzicuță plăcută, o atmosferă de sărbătoare și câteva voci pline de voie bună – sigur vor dori să stea în casa sau biroul tău cât mai mult timp!

P.S. După mine, nu e nevoie de motive, zile ieșite din comun sau ocazii speciale pentru a oferi o floare. Eu prefer să le ofer fără motiv, atunci când lumea nici nu se așteaptă – îmi place să văd nedumerirea sinceră din ochii celui surprins plăcut, dar și fericirea care o i se citește pe față!

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *