DIY: Coroniță pentru ușă

Primul tutorial din această primăvară îl vom dedica creării unei coronițe pentru ușa de la intrare sau oricare altă ușă din casă. De altfel, acest element decorativ poate fi expus pe șemineu, pervaz, pe un raft sau pe un perete, în rând cu pozele de familie.

Materiale necesare:

  • fir metalic;
  • pânză din in;
  • pistol cu adeziv silicon;
  • lentă;
  • foarfecă;
  • detalii decorative: flori artificiale, nasturi, biluțe etc.

Pasul 1:

Cu ajutorul firului metalic facem 2 cercuri de dimensiuni diferite. Mărimile vor constitui volumul nemijlocit al coroniței. Cercurile obținute le fixăm între ele cu bucăți de fir metallic.

Pasul 2:

După ce baza metalică este gata, vom trece la partea exterioară a coroniței. Mai exact, vom tăia pânza de in în fâșii de 12-15 cm.

Pasul 3:

Fâșiile obținute se aplică pe carcasa metalică, trecând “prin” spațiul dintre cele 2 cercuri. La final se fixează cu adeziv. Restul fâșiei se îmbracă pe cercurile metalice până acoperim baza.

 

Pasul 4

Acum te invit să pui fantezia în lucru și să savurezi din procesul de creație decorând coronița cu tot felul de detalii pe care le ai la îndemână – de la băntuci și flori până la mărgele dintre cele mai finuțe. Asortează totul cu gust și în dependență de locul în care va fi expus acest frumos element de decor.

P.S. Apropo, nu este deloc capricioasă în utilizare! Această coroniță va da plus-valoare spațiului unde va fi plasată, dar mai ales pentru că poate fi adăptată fiecărui anotimp sau sărbători.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *