Clipe pentru secole… cu Alex Iordache

Cu Alex am fost vecini de birou. Intra adesea la noi ca să admire haosul creativ și să ne zică cât de captivantă e atmosfera. Nouă, în schimb, ne era interesant să-i admirăm fotografiile și să răsfoim albumele foto. Așa s-a legat prietenia. Da, e chiar prietenie! Subconștientul meu îl numește “fa” și el râde când asta îmi scapă în discuții! Vă propun un dialog de suflet cu Alex Iordache, după mine, fotograful secolului!

Cine este Alex Iordache de fapt, fără aparatul de fotografiat în mână?

E același om, doar că fără “scut”. Or eu îmi folosesc adesea aparatul foto ca și scut în spatele căruia sunt eu însumi, sincerul și cel fără de măști.

 

Cum a apărut fotografia în viața ta?

Inițial a fost o necesitate financiară, după care, treptat, s-a transformat în activitatea care-mi ocupă 90% din viață.

 

Alex, cu siguranță ai o fotografie pe care o admiri. Care e ea și ce istorie poartă?

Una dintre ele este fotografia cu Lilu și capra (Lilia Ojovan, n.r.). Este o fotografie suprinsă spontan, neordinară, care înfățișează o Lilu fericită, deja mireasă, dar aceeași copilă.

Ce a oferit titlul Fotograful Anului 2016?

Nika, sincer? Lene! În momentul în care ești apreciat, lăudat, devii lenos. Asta s-a și întâmplat după ce am luat titlul. :)) Tocmai din acest motiv, chiar dacă am depresii și mă simt un nimeni, nu contenesc să urmăresc fotografi care au reușit să fie premiați la concursuri internaționale și care chiar sunt extrem de buni. Așa reușesc să mă mobilizez și să înțeleg că am spre ce să tind. Pentru creștere și fericire să fii tot timpul un pic nemulțumit de tine.

Cine poate deveni fotograf în zilele noastre?

Orice persoană cu un aparat foto. În cazul fotografiei, e simplu 😀 Mai dificil e în cazul muzicii, de exemplu: dacă ai cumpărat un pian, ești doar deținătorul unui pian. În cazul nostru, în schimb, dacă-ți cumperi aparat foto ești automat fotograf.

După ce criterii vei alege fotograful pentru propria nuntă?

Fotograful nunții mele trebuie, în primul rând, să aibă ochi și să simtă lumina. În al 2-lea rând, să fie un om alături de care să mă simt bine și cu care să pot lega o prietenie. În al 3-lea rând, el trebuie să știe ce înseamnă un reportaj foto și să se implice cât mai puțin la capitolul regie.

 

Blitz

  • Aș face gratis orice shooting care m-ar face fericit, atât în procesul de fotografiere, cât și după.
  • Dacă mă îmbolnăvesc și nu pot veni la nuntă… oricum vin.
  • În costum sportiv îl vom vedea pe Alex… degrabă.
  • ”Clipe pentru secole” este expresia din 3 cuvinte care explică clar ceea ce fac.
  • Dacă nu aș fi fost fotograf, aș fi devenit polobocar, medic, președinte, mașinist. La astea visam în copilărie.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *