Beatrix Potter și scrapbooking-ul

Recent am finalizat o lucrare care m-a inspirat să scriu acest articol. Este vorba despre un album foto realizat în tehnica scrapbooking, scopul căreia  rezidă în imortalizarea celor mai frumoase și prețioase momente din viață. Această lucrare va păstra primele amintiri ale micuței Selin și va rămâne pentru veci o relicvă a familiei.

Înainte de toate, câteva note explicative despre scrapbooking. Această tehnică se consideră drept arta realizării aranjamentelor originale, având la bază fotografia și diverse materiale decorative, în funcție de imaginație.

Scrapbooking-ul a început să fie practicat încă în secolul al XIX-lea. Pe atunci, oamenii foloseau ca materie primă ziarele, scrisorile de dragoste, afișele, notițele personale etc. Prima revistă de scrapbooking a fost publicată în anul 1825 și conținea idei despre cum pot fi utilizate imaginile și decupajele din ziare pentru realizarea unui astfel de album.

Acum, să revenim la albumul foto realizat de mine. Când am primit comanda, mi s-a transmis un șoricel făinuț care se dorea pe copertă. M-a impresionat prin drăgălășenia sa, iar simpatia mea față de el m-a făcut să caut mai mult despre originile lui. Astfel am cunoscut-o pe Beatrix Potter!

Beatrix Potter e una dintre cele mai îndrăgite autoare şi ilustratoare de cărţi pentru copii, din Marea Britanie. Ea a scris o mulţime de poveşti fermecătoare și amuzante, construite în jurul unor personaje adorabile din lumea animalelor şi însoţite de ilustraţii încântătoare.

Citind câteva rânduri despre biografia ei, am înțeles câtă pasiune a sădit în creațiile sale. Dintr-o răsuflare am privit filmul documentar despre Beatrix (Miss Potter), concluzionând că numai cu o dedicație ca a ei pot să apară astfel de capodopere! Mă bucur că am avut posibilitatea să o cunosc! Pe cine altcineva îl voi întâlni, unde voi mai ajunge și ce surprize îmi va fi oferi munca mea – urmează să vedem! )

P.S. Unul dintre cei mai cunoscuți scrapperi a fost chiar Mark Twain. Un album de scrapbooking inventat de el a fost, de fapt, cea mai vândută carte a sa. Lucrarea conținea pagini cu benzi adezive imprimate.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *