Florile vieții

În acest week-end am ales să abordez, într-un nou articol, tema venirii pe lume a unui copil și… florile. E vorba de ședințele newborn, care ascund ceva aparte, ceva aproape de un tabu, deoarece momentul în sine este deosebit de emoționant pentru orice cuplu.

Ședintele foto cu bebeluși trebuie realizate în primele 10 zile de viață a lor. În această perioadă sunt somnoroși, extrem de finuți și ușor de “manevrat”. Iar gingășia care plutește în aer, dragostea firavă pe care o emană nou-născuții și liniștea infinită care îi stăpânește contribuie la realizarea celor mai reușite fotografii.

Fragilitatea vieții aflată la început de drum impune răbdare din partea fotografului și o atenție deosebită la detalii. Unul dintre ele este decorul floral – cadrul care setează contextul, conferă inocență și delicatețe. Finețea florilor în combinație cu candoarea bebelușului vor deschide chiar si cele mai ferecate suflete. Or într-o astfel de experiență, fără dubii, se merită de investit!

Clipele petrecute în prezența celor mici trec cu repeziciune, astfel încât unii părinți nici nu își dau seama când s-au scurs anii. Anume pentru a preîntâmpina astfel de pierderi a fost inventat aparatul foto. Cu siguranță, peste ani, răsfoirea fotografiilor cu primele zile din viața micuților va alina sufletele părintești.

Florile însoțesc întotdeauna o emoție sau un amalgam de trăiri. Culoarea, parfumul, forma îmbogățește valoarea simbolică a unei sesiuni foto newborn. Iubire, recunoștință, afecțiune, gingășie… iată ce pot transmite ele prin intermediul obiectivului. Comunicați cu ajutorul florilor, nu vă fie frică, mai ales că la noi ele cresc într-o gamă vastă

Fiecare floare are mii de semnificații convenționale, eu vă propun însă să le căutați pe ale voastre, proprii. La fel și culorile – transmit numeroase mesaje. Uitați de ele! Găsiți ceea ce vă reprezintă, găsiți motive de a oferi flori, tindeți să culegeți emoții de pe urma buchetelor oferite, vedeți în ele o modalitate de comunicare. Copiii voștri merită să primească trăiri. Copiii sunt florile vieții!

P.S. ”Câteodată nu-ţi dai seama de valoarea unui moment până nu devine o amintire.” /Dr. Seuss/

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *