Postul… cu fapte

Suntem la finele Postului Mare! Cineva a ținut întregul post, unii – doar o perioadă de timp, alții s-au înfruptat, în schimb. Dar nu despre regimul alimentar voi scrie astăzi, ci despre cel al faptelor bune.

Acțiunile cu intenții nobile se pot face la tot pasul. În ziua de azi, putem să spunem că avem o infinitate de ocazii pentru a înfăptui binele. La tot pasul este cineva care are nevoie de o mână de ajutor, de un sfat, de o bucată de pâine…

Mai nou, fiecare organizație trebuie să demonstreze că e un bun “cetățean” corporativ. Ce o fi însemnând asta? De unde vine o astfel de tendință în mediul de afaceri și care e impactul asupra societății?

Răspunsul poate fi gradul de moralitate a clientului care crește. Lumea devine mai sensibilă și mai conștientă atunci când vine vorba de problemele sociale. Într-un cuvânt, a apărut un nou tip de consumator, cu așteptări mai mari decât să primească un produs bun. El dorește și impact social.

În concluzie, implicarea în comunitate a devenit un strict necesar. Astfel, compania își asigură nu doar succesul comercial, ci și respectul societății în cadrul căreia își desfășoară activitatea.

Și pentru că îmi pasă, și pentru că iubesc să mă împart cu lumea din jur, în calitate de fondatoare a brandului Koshka Art Studio, am decis să ofer 5% din rulaj actelor de caritate. Această practică, numită Responsabilitate Social-Corporativă, o implementez de 3 ani, vrând ca ceea ce fac să aibă un impact pozitiv și să contribui la dezvoltarea mediului în care activez.

Da, e un termen sofisticat, folosit frecvent în limbajul strategiilor de business european, însă eu văd CSR-ul ca mai mult decât un instrument din lumea afacerilor. E ceva ce ține de codul de etică a unei afaceri.

Mai mult decât atât, îmi place că pot fi utilă prin intermediul activității companiei și iubesc să anunț cumpărătorul că are +1 la karma sa prin acele 5% din suma achiziției, care sunt direcționate actelor de caritate.

Gânduri bune, fapte nobile și Paște Fericit vă doresc!

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *