De mică am fost pasionată de lecturi. Puteam să mă ascund în podul bunicii sau să mă închid în cameră și să citesc ore în șir. Îmi plăcea la nebunie să trăiesc viețile personajelor și să ascult vocile cărților. Odată cu timpul, a devenit din ce în ce mai greu să mă apuc de o carte nouă. Dar, una pe lună o citesc pentru că e aproape vital pentru mine! Astăzi voi împărtăși cu voi lecturile acestui an.
Cele cinci limbaje ale iubirii de Gary Chapman
Mi-a recomandat-o o prietenă (n.r. Alina Andriuță). S-a mirat tare de tot că nu am auzit de ea și mi-a zis: “Trebuie să o citești, femeie!”. Remarca m-a făcut să o caut ceva timp prin librării. Nu e beletristică. E despre cum să-i arăți partenerului că ești implicat trup și suflet în relație. Astfel, Chapman identifică cinci limbaje de iubire pentru o căsnicie fericită! Care sunt ele, cum se manifestă și cu ce se “mănâncă” totul – te las să afli din carte!
În umbra pașilor tăi de Vitali Cipileaga
Pe Vitali l-am cunoscut înainte de debutul său (n.r. “De vorbă cu Emma”), așa că romanul trebuia citit neapărat! E o carte lejeră, bună de “servit” cu o cafea, un fel de refugiu pentru câteva ore. Mi-a plăcut misterul care dăinuie în filele cărții, dar și izul contemporan al poveștii, cu locuri reale, în care ne putem pomeni fiecare dintre noi. Totodată, m-am simțit familiară cu personajele. Recomand această lectură tuturor celor care cred în pierderi ca regăsiri și căutările în dragoste!
Fata cu vise alb-negru de Andreea Russo
Această carte mi-a dat-o Alex Iordache. Am încredere în gusturile lui. 🙂 Da, mi-a plăcut! Am citit-o dintr-o răsuflare – un detectiv care te captivează și te ține cu sufletul la gură până la ultima frază! Are un amestec de mister, vis și un pic de realitate, dar gustul care îți rămâne pe suflet este cel al fericirii. Las aici o frază ca să vă intrig: “Timpul vine, timpul pleacă, oamenii rămân. De fapt e invers, doar că omul are un talent aparte de a considera că totul pleacă, dar el rămâne. Talent cu termen de valabilitate.”
P.S. “Sunt o parte a tot ceea ce citesc.” / Theodore Roosevelt