Ziua Pământului

Ziua Pământului (Earth Day) se sărbătorește în fiecare an, pe 22 aprilie. Anume pe această dată, acum aproape jumătate de secol în urmă, s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Mai exact, acțiunea a demarat în anul 1970, la inițiativa senatorului american Gaylord Nelson, cu scopul de a trezi clasa politică din indiferența pe care o manifestau față de mediu.

Astăzi, Ziua Pământului are acelaşi scop: să atragă atenţia asupra degradării mediului înconjurător, asupra efectelor poluării și încălzirii globale, şi să educe spiritul de conservare a naturii.

În fiecare an, această zi aduce în vizor necesitatea protejării mediului înconjurator, conștientizarea faptului că resursele naturale ale lumii trebuie conservate. Pe zi ce trece, problemele ecologice devin parte integrantă a educației și culturii.

Ca rezultat, în prezent, peste un milliard de oameni își exprimă interesul pentru protejarea Planetei, participând la diverse acțiuni dedicate acestei zile. Stingerea luminii pentru o oră este un gest-simbol în lupta cu schimbările climatice. E vorba despre sensibilizarea consumatorului de energie electrică asupra problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă odată cu producerea acestei energii.

Tu cum poți să sărbătoreşti acest eveniment într-un oraș?

  • Ai putea să optezi pentru mersul cu bicicleta în această zi sau pentru mai multe plimbări către serviciu.
  • 22 aprilie ar putea fi ziua în care să începi să selectezi deşeurile corect, punând hârtia, plasticul şi sticla în containerele special amenajate.
  • Sau ai putea să dai Like și Share pe pagina de Facebook a blogulului meu și să obții automat o pungă din material, care va înlocui miile de pungi de plastic care ni se oferă în magazine.

Eu așa vreau să sărbătoresc ziua Planetei Pământ! Vreau să contribui la viitorul ei și habar nu am câte pungi vor trebui cusute, cum vor arăta sau ce impact va avea inițiativa mea. Știu una – ideea și intenția contează!

 

Detaliile le vei avea mâine, 22 aprilie, printr-o postare aparte pe pagina de facebook. (www.facebook.com/MyNameIsNika)

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *