Despre simplitatea luxului

Da, luxul și simplitatea – acesta va fi subiectul de astăzi. În munca mea de decorator de interior întâlnesc adesea această solicitare: “Vrem să arate luxos!”. Iar când întrebi inocent: “Ce înseamnă luxul pentru dumneavoastră?”, răspunsul demn ezită să apară. Cu asta s-a sfârșit discuția.

hotel room

Să filosofăm nițel la subiect:

  1. Adevărul incomod

Dacă îți place stilul luxos, dragă client, acest adevăr va lovi direct la temelia convingerilor tale: cele mai stilate piese sunt cele fără cristăluțe, fundițe și alte înflorituri inutile, de cele mai multe ori. Nu în zadar unele dintre cele mai scumpe branduri (din orice sferă de activitate) au o “croială” atât de deșteaptă, atât de bine făcută, cu o textură atât de frumoasă încât vor ieși rapid în evidență fără detalii în plus. Asta înseamnă cu adevărat stilul luxury: subtilul care atrage atenția.

hotel room

  1. Emoția jenantă

Oricât de mulți bani ai avea sau ai ajunge să ai, nu crede că combinând doar branduri și mărci sonore vei obține rezultatul dorit. Un decor compus doar din piese scumpe poate fi relativ luxos, dar devine obositor și plictisitor în doi pași și trei mișcări, mai ales dacă nu sunt puse cu cap, ci exclusiv prin prisma bugetului impunător. E nevoie să găsești propria definiție a luxului, iar asta se face explorând, folosind imaginația, căutând reperele care rezonează realmente cu personalitatea ta.

hotel bathroom

  1. Alegere de snob inteligent

Există o regulă nescrisă a comportamentului de consum, pe care nu o  înveți decât “fierbând” în acest mediu. Ea sună cam așa: Cea mai bună investiție sunt piesele de lux care adesea nu au niciun fel de referință vizibilă la preț sau brand. Prin urmare, adevăratul lux înseamnă să investești în ceva impecabil ochiului și care să te facă să te simți minunat zi de zi.

hotel dining room

Acestea sunt cele 3 concluzii cu referire la lux, la care am ajuns reieșind din experiența adunată. Și, dacă e să sintetizez tot ce ai citit mai sus, atunci aș egala “luxul” cu “autenticitate”. Pentru că, de fapt, lux înseamnă valori sincere în raport cu cine ești, nu în raport cu cine ai vrea să pari.

hotel bar

Imaginele din acest articol prezintă o parte din munca mea la proiectul Thomas Albert Hotel din Chișinău, alături de AB + Partners și Alexandrin Buraga, designer de interior și arhitect. Cum am implimentat aici luxul, care a fost procesul de execuție, etapele și detaliile, pe toate le voi oferi într-un articol amplu de pe blog. Păstrăm legătura!

hotel building at night

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *