Studio… cu Nika Karp

Prea multe avem în comun: nume, obiceiuri alimentare, profesii creative și cam aceleași viziuni de viață. Pe Nika Karp am cunoscut-o acum 6 ani, printr-un bilețel lăsat pe biroul meu de la Koshka Art Studio. Este fashion hairstylist și proprietara unui salon de frumusețe, dar e mai mut decât atât. Om-soare, om-energie, om-cosmos. Vă invit să o cunoașteți.

Dragă Nika, cum ai ajuns să faci hairstyling?

Drumul meu a început acum 10 ani, când eram elevă de școală, iar după ore frecventam cursurile de frizer. An de an mă conving tot mai mult că am făcut alegerea corectă, ascultându-mi inima. M-am regăsit, or asta este foarte important, mai ales că alte experiențe arată cât de greu este să-ți descoperi și dezvolți talentul. Prea mulți oameni nu-și realizează potențialul. Prin urmare, eu sunt fericită că mi-am găsit vocația, nu regret nici pentru o clipă. Faceți ceea ce vă place cu adevărat!

 

De ce Nika Karp cere doar modele blond vopsite?

Lucrez cu păr de toate culorile și de toate lungimile. Însă, când predau cursuri, pentru mine este extrem de important ca lecțiile să fie demonstrative, iar pentru ca să se vadă bine împletiturile, relieful și textura, este nevoie de modele cu păr de culoare deschisă, la care să se vadă detaliat coafura. Iată de ce caut modele blonde. Dragi brunete, vă iubesc la fel de mult, nu e nicio discriminare aici, apelați!

Ce reprezintă salonul pe care-l deții?

În salon lucrez eu și machiorul. Împreună facem femeile mai frumoase. Eu mă ocup de coafuri, mă specializez în ele de mulți ani. Consider că trebuie să alegi ceea ce îți reușește cel mai bine și să mergi în direcția asta. De asemenea, predau cursuri de coafură pentru cei care deja lucrează în domeniu, dar și pentru novici.

 

Ce mireasă te-a surprins cel mai mult în experiența ta de până acum?

Anterior mergeam acasă la mirese pentru a le aranja coafurile. Odată ploua atât de tare, ca din găleată. Toți o sunau pe mireasă, încercând s-o liniștească și să o asigure că ploaia va înceta. Ea era însă impresionant de calmă. Când era gata de ieșire, și-a ridicat fusta și toți cei prezenți, prieteni și rude, i-au văzut cizmele de cauciuc cu care era încălțată, galbene și cu smilie-uri. Interesant e că ea cumpărase câte o pereche de astfel de cizme pentru fiecare din gașcă. A binedispus toată lumea și fotografiile, bineînțeles, au ieșit extraordinare, pline de viață și fericire. Să nu fi fost cizmele și ploaia, nunta nu era să fie atât de veselă. De aceea, buna dispoziție la un astfel de eveniment este crucială. Este foarte important să-ți concentrezi atenția pe momentele pozitive și să nu te întristezi nici de ploaie, nici de glod.

Ce planuri de viitor ai? Unde te vezi peste câțiva ani?

În următorii câțiva ani nu planific să părăsesc țara. Vreau să dezvolt acest domeniu acasă și să dăruiesc frumusețe lumii. De asemenea, doresc să-mi deschid un studiou mare, unde să se desfășoare cursurile de coafat și machiaj. Va fi ceva nou și inedit în orașul nostru. Așteptați! Se va întâmpla foarte curând!

 

Blitz

 • Cum trebuie să arate mireasa, după părerea ta? Împlinită de somn 🙂
 • Daca Nika nu era sa fie hairstylist, atunci devenea… vrăjitoare.
 • Care e coafura ta preferată și de ce? Deja de trei ani coafura mea preferată râmâne cosița voluminoasă pe spate, pentru că este o coafură feminină.
 • Cine/ce te inspiră? Mă inspir din cărți, dar și oamenii mă inspiră, unul dintre ei – în mod special (numele va rămâne în taină). 
 • Motivul primordial pentru a face alegerea în favoarea Nikăi Karp? Convingerea interioară în rezultatul perfect.

6 sfaturi de la Nika Karp pentry o mireasă:

 1. Alege-ți temeinic soțul.
 2. Găsește o rochie frumoasă și comodă (la probă, neapărat încearcă să te așezi în ea și să dansezi, iar dacă are corset, ai grijă să nu cadă, dar nici să nu te strângă prea tare).
 3. Găsește un profesionist pentru coafură și machiaj și asigură-te din timp că te înțelege bine.
 4. În ceea ce privește primul dans, vă rog frumos, nu-l învățați din timp, pentru că nu va fi un dans, ci implimentarea celor învățate. Dar anume acele 3 minute vor fi momentele pe care le veți savura la maximă intensitate și care nu se vor mai repeta. Deci, lasă dansul să fie unul din inimă.
 5. Întâmpinarea oaspeților e un proces foarte obositor, ar fi cu mult mai bine daca mirii ar intra în sala deja plină cu oaspeți, cărora să le mulțumească pentru prezență. După mine, asta ar fi mai fain, mai real.
 6. Pantofii… Descalță-te și dansează!

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *