Eu sunt femeie

Îmi plac cărțile bune pentru încărcătura pe care o poartă și lecția pe care o transmit la final. Citindu-le, sprijinim scritorii și editurile, astfel beneficiind ulterior de mai multe titluri și de produse de calitate. De aceea, editura Bestseller îmi este proape de suflet și tare dragă, în special editorul Ion Bargan, care simte operele bune. În fine, oricum ar fi cărțile, ele reprezintă o sursă valoroasă de idei și povețe, întrebări și răspunsuri, stări și îmbogățiri sufletești.

Ultima carte citită de mine, bunăoară, este romanul “Eu sunt femeie” de Maria Cristiana Tudose, o tânără autoare din Ploiești, dar stabilită în Italia. A început să scrie din dorință și iată că a trecut în ceva mai mult decât pasiune. Cartea este una pur femeiască și dedicată nouă, cititoarelor – un fel de dezgolire a sentimentelor pe care le trăim pe tot parcursul vieții, fiind copile, adolescente, apoi devenind mame și ulterior bunicuțe. Un ciclu firesc, dar fantastic în emoții.

Nu am să descriu firul narativ al romanului, pentru că istoria femeilor dintr-o familie trebuie citită și savurată pe îndelete. Am să redau aici câteva citate însă, care te pătrund și, revenind la idee, sunt perfect despre noi, femeile. Concluziile care vin pe fundal negru sunt bune de pus pe perete, ca în fiecare dimineață să dai ochii cu ele și să nu uiți cine ești, cum te-ai creat și ce noroc ai. Revelație și conștientizare – asta ar fi nota bene a mea. Pentru tine care ar fi? Sunt curioasă!

“Când o femeie tace… să stai lângă ea și să-i vorbești, pentru că altfel vocea ta va dispărea printre atâtea griji și complexe. Să o iei în brațe, să nu începi să strigi, să nu o acuzi fără motive, să  nu o alungi, să o strângi la pieptul tău, să-i șoptești că orice problemă se va rezolva, să-i mângâi fruntea și sufletul, să-i săruți buzele și dacă îți va cere să pleci, tu să mai stai, contează atât de mult pentru ea.”

 

“Ca femeie, tot ce îmi doresc este să fiu iubită cu adevărat. […] Îmi doresc o dragoste care să mă facă să râd, să mă bucur, să-mi simt sufletul liniștit, să găsesc fericirea în brațele bărbatului iubit. Îmi doresc să fiu privită ca și cum aș fi singura femeie pe pământ.”

 

“Sânii, ochii, buzele sau șoldurile atrag! Dar știi ce te face mai sexy și mai specială? Mintea, felul în care gândești și atitudinea. Acestea sunt ingredientele principale pentru a atrage un bărbat demn să-ți stea alături. Așadar, educă-te, îmbunătățește omul care ești astăzi, păstrând unicitatea și frumusețea femeiască. Până atunci, iubește-te atât de mult, încât să te ferești de suferințe.”

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *