AB+Partners… cu Alexandrin Buragа

AB+Partners face 2 ani de activitate ca grup, principalul domeniu de preocupare fiind arhitectura și designul. În spatele unor povești ale acestei companii stau și eu, în calitate de decorator de interior, în timp ce Alexandrin Buraga este fondatorul acestei nebunii. Nebunii? Da! Pentru că echipa are o abordare complexă a proiectelor: arhitectură, design de interior, design grafic, concepte de afaceri, design de produs și producere, decorare, branding și identitate, “design and build”.

Diversificarea a stat la baza formării comunității “Design Café&Club” care a luat forma unei platforme ce are scopul de a învăța și transmite cultura frumosului, de a forma personalități sau trenduri și de a genera design accesibil și de calitate. Platforma stabilește conexiunea între mediul cultural, didactic și cel de afaceri prin intermediul unui mecanismul complex: școală de design, revista “Design Café&Club by CasaMia”, piață de design online, seminarii și workshopuri.

 

Alexandrin, de ce arhitectura? Cum ai ajuns să fii pasionat de ea?

Am simțit atracția față de spații de când eram mic, iar când am ajuns să am tangențe cu designerii am simțit că aceasta e aventura pe care vreau s-o urmez. Am urmat școala de arte, apoi Colegiul de Arte Plastice “Alexandru Plămădeală”, specialitatea design de interior, ca în final să-mi iau diploma în Arhitectură la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București. Avansând în domeniu prin multiple colaborări și proiecte încă de pe vremea facultății, am înțeles că vreau să creez spații pentru oameni, iar arhitectura este despre oameni, fapt care m-a facut să mă identific cu practica de a modela spațiul și lifestyle-ul.

Cum stă Chișinăul la capitolul design de interior și arhitectură?

Avem un context istoric și potential,  dar situația economică și socială a decontextualizat intervențiile în arhitectură și design. Reperele culturale își pierd valoarea atunci când societatea nu dispune de resurse, iar pe acest fundal, în ultimii ani, generațiile mai noi de arhitecți și designeri generează lucrări de calitate.

Care sunt cele 5 motive pentru care ar trebuie să alegem Alexandrin Buraga și AB+Partners?

  • Echipă numeroasă cu specialiști diverși și creativi;
  • Mecanism de abordare complexă a spațiilor, business la cheie;
  • Experiență;
  • Numeroase proiecte, atât realizate, cât și în proces de finalizare;
  • Cunoașterea elementului cheie în modelare spațiilor: raportu – investiție – rezultat.

 

Cum va arăta viitoarea ta casă?

Contemporană și dotată cu un sistem de gestionare inteligent. Forme simple, riguroase, într-o volumetrie în consolă care se va deschide spre natură. Nu ar lipsi apa ca parte din casă, iar biroul ar fi “la piece de resistance”.

Ce plan ai de viitor?

Ne-am propus ca pentru anul viitor să lansăm, în premieră, Moldavian Design Week 2018 – un festival  de promovare a designului autohton cu tot ce il formează, implicând structurile de stat, instituțiile de învățământ, mediul de afaceri și construcții, specialiști din domeniu și utilizatori.

Blitz

  • Arhitectul pe care îl admir este… Norman Foster.
  • Alexandrin nu va proiecta niciodată… Niciodată nu este un scop.
  • Stilul de arhitectură care mă definește e… contemporan cu inserții clasice.
  • Visul meu profesional: Să proiectez un turn sau un stadion.
  • Aș renunța la arhitectură în cazul în care… Nu e ceva de care să mă plictisesc.

 

P.S. Oamenii sunt inepuizabila sursă de inspirație!

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *