De ce Koshka?

Deseori sunt întrebată “De ce compania voastră se numește Koshka? Ce înseamnă asta? … O fi vreun mister, secret, taină la mijloc?”. Deloc nu!

apron white flower hands

Când am lansat compania, habar nu aveam cum să o numesc. Se învârteau pe limbă denumiri care să facă conexiune sau aluzii la domeniul de activitate, dar intuiția nu îmi permitea să le aprob. Câteva brainstorminguri, câteva logouri desenate, iarăși totul șters și de la capăt. Căutările au durat aproape 1 an, numindu-ne, între timp, companie de decorare a evenimentelor.

Într-o dimineață răcoroasă de iarnă am ajuns să mă simt iritată că așa și nu eram decisă cu denumirea companiei și frământându-mă cât o mai puteam duce fără nume și brand.  “Mă trezesc mâine dimineață și primul cuvânt care îmi vine în cap, acela va fi!”. Zis și făcut.

ballons people

A doua zi, ieșind din dormitor, am zărit pe hol o pungă neagră cu pisici albe. “Koshka”, asta e ceea ce căutam! Așa a apărut Koshka Art Studio. A urmat logo-ul cu motiv oriental (de fapt, ideea ghearelor de pisică a stat la bază – se observă în literele dispersate), și așa am ajuns un brand. Nimic complicat, sofisticat sau legat de strategie de marketing – doar o întâmplare frumoasă.

Nu neg faptul că îmi plac mult pisicile. Ador să le mângâi și nu scapă niciuna fără atenție din partea mea. Au ceva special în ele,  nu în zadar erau venerate și considerate sacre în antichitate. Moliciunea şi  pufoșenia lor îți umple sufletul de împăcare. Cred că agenția noastră a adoptat multe dintre calitățile unei pisici, în special atitudinea pașnică și “intriga”.

ballons happy people teamwork

Zic că denumirea aleasă ne diferențiază pe piață și ne oferă o notă unică, ca de altfel și produsele ori lucrările noastre. Iar diminutivul derivat – Pisicuțele – ne place și mai mult. Ce poate fi mai plăcut decât să fim alintate nițel. Iar când suntem “în teren” nu scapăm de “pis-pis!” și “miau!” – captăm atenția și reușim să distindem atmosfera.

Nu cred în întâmplări sau coincidențe, cred în fapte și energie, și mă bucur că lucrurile s-au așezat cum nu se poate mai bine în cazul meu. Așa că, dacă nu știi ce decizie să iei – cuvântul care-ți iese în cale primul de dimineață este soluția! Secretul deja e divulgat: “Tot ce e complicat e simplu” (vorba bunelului).

P.S. Nu, pisica n-am 😉

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *