Ultima duminică de iunie a fost una plină de culori, forme și oameni minunați, adunați la cel de-al doilea curs de floristică – o zi plină de teorie, dar și de tehnici implimentate la modul practic. Cunoștințele pe care le-am adunat de la 3 școli de floristică și experința de 5 ani în domeniu a fost preluată cu inima deschisă de către participante. Sper că fiecare dintre ele a simțit energia cu care m-am dedicat procesului, plecând de la curs cu ceea ce și-au dorit să cunoască.
Cui îi este destinat acest curs?
Iubitorilor de flori, care doresc să deprindă abilități practice în realizarea creațiilor florale de diverse forme și culori. Participarea la curs poate genera dorința de a începe o afacere în domeniu, o reorientare profesională. Totodată, e și pentru cei care vor să își petreacă timpul liber într-o atmosferă plăcută, practicându-și pur și simplu hobby-ul.
Ce oferă acest curs de floristică?
Cursul de inițiere în floristică oferă tot suportul informațional de bază despre domeniul dat, pentru ca să puteți să-l începeți a practica. Toată informația oferită este “adaptată” realității locale, adică totul poate fi implementat cu ușurință la noi. Începem de la instrumente, trecem la informații despre unde putem achiziționa florile, tehnicile de prelucrare ale lor și tehnici de lucru. Fiecare participant a primit câte un catalog cu aranjarea florilor în ordine alfabetică și sezonalitatea lor – un ghid după care mi-a fost de mare ajutor în propriile începuturi.
Despre ce nu se vorbește la cursul de floristică?
- Nu pun în discuție subiectul remunerării muncii. Prețul pentru efortul depus îl stabilește fiecare florist pentru sine – la cât de sigur se simte pe el, cum posedă teoria din domeniu, ce experiență are etc. Nu facem piață – munca unui om de artă nu are parametri de evaluare și formare a costului.
- Nu vorbesc despre gustul estetic – fie el este înnăscut și vine de la mama-natură, fie răsfoiești cataloage stilate sau faci un curs prin care să-ți dezvolți simțul frumosului. Nu am dreptul să menționez că o anumită combinație de culori aduce, mai degrabă, a kitsch, pentru că această părere e pur personală și subiectivă.
- Nu am să pun în discuție lucrările altor floriști din țară – nici de bine, nici de rău. E o muncă asrtistică, în care ne focusăm pe ale noastre și ne descoperim.
După finalizarea zilei de curs (suficientă, vă garantez) veți deține o bază solidă în practicarea acestei frumoase profesii de florist. Urmează doar să implementezi totul la modul practic, care, știm bine, bate teoria. Așa că dragilor, foc la ghete! E vară, suntem în plin sezon floral, prielnic pentru a face buchețele colegilor de lucru, coronițe de flori pentru ieșirele de weekend și compoziții atunci când mergem pe ospețe sau la evenimente. Unde mai pui că sezonul nunților și cumetriilor e în toi.
P.S. Cum a fost data trecută și prin ce s-a diferențiat acest curs de floristică de precedentul, puteți citi aici.