Specificul frumosului

Dacă în articolul precedent invitatul ne-a vorbit despre specificul lucrului său, azi am să vă vorbesc despre specificul frumosului. Știm bine că, dintr-o parte, se văd doar lucrurile plăcute: creația, o muncă delicată și finuță, fără un program de 8 ore și multe dureri de cap. Da, așa pare, dar dacă să pătrundem în culise, apar surprizele… și încă de care! În acest text am decis să pun pe policioare tot farmecul meseriei mele.

decorators wedding decor

Adevăratele nopți albe

Într-adevăr, nu dormim înainte de un eveniment. Suntem în proces de creație și lucru. „Munca l-a făcut pe om”, vorba poporului. Mai facem pauze de 15 minute ca să ne uităm la cerul plin de stele și să punctăm ce urmează, când, unde și cum. Glumim, povestim, depănăm amintiri, toate ca să nu adormim în picioare. Într-un cuvânt, ne încurajăm, pentru că suntem o echipă. Știți care e recordul nostru la lipsa de somn? 36 de ore! 36 de ore fără a închide un singur ochi și în permanentă mișcare. Sper să nu avem ocazia să-l batem.

arch lavender field

Mâncare? Apă? Nu, n-am auzit…

Când muncim, muncim. Vorba “Cine nu muncește, acela nu mânâncă” nu e despre noi. Când creăm, uităm de mâncare și apă. Cafeau servită cu echipa la o stație PECO, înainte de a purcede la treabă, e tot de ce avem parte până la final. Ulterior, suntem atât de epuizați încât gândurile nu-s la stomac, ci la pat și poziția verticală a corpului. Se mai întâmplă ca unii miri, mai grijulii de felul lor, să ne comande niscai mâncare de la local și atunci, cu chiu cu vai, luăm o zeamă și gata pe azi – să nu ne îngrășăm.

Te tăvălești pe jos

Vrei ori ba, trebuie să o faci. “Te întinzi pe jos ca o râmă” – e despre noi, decoratorii. În genunchi, pe brânci, pe spate, iarăși în genunchi – numai ce poziții nu luăm ca să facem lucrurile bine și la 100%. Când finalizezi munca, arăți de parcă ai fost toată ziua în câmp și nu într-o sală cu draperii roz pal, pereți de culoarea laptelui și teracotă bej. Șifonați, un pic tare, dar fericiți pentru rezultatul obținut.

         decorators baby shower decor

       Creație de scurtă durată… sau unică folosință

Nu dormi, nu mânânci, te tăvălești… Faci un decor superb, unic, cu abordare individuală. Mirii fericiți, tu satisfăcut, pleci cu inima împăcată, iar a doua zi vii să-ți strângi creația – s-a finalizat evenimentul și nu e mai nevoie de el. Pe mine, personal, mă doare, dar n-ai ce face – e specificul lucrului tău.

Chiar și cu cele enumerate mai sus, eu zic că am parte de cel mai tare job din lume! Am cea mai dedicată echipă sau, mai bine zis, familie, unde servim cafeaua dintr-o cană și unde mâncăm dintr-o farfurie (ca pe vremurile copilăriei), unde dacă trebuie – venim și facem. Emoțiile pe care le desprindem de la voi, clienții noștri, e ceea ce contează pentru noi, nu banul, nu faima, nu cuvintele, ci stările prin care treceți la văzul rezultatului efortului unei echipe de 8 persoane. Ne dați aripi, iar noi zburăm să creăm și inventăm ceva nou, frumos și unic. Vă mulțumim pentru încrederea acordată!

 

P.S. De aceea apărem cu spatele în toate pozele de echipă – aratăm prea bine pentru a ne pătrăți fețele.

 

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *