Smile

O parte din mine, ceva doar al meu și cu care am o legătură emoțională specială – singurul tatuaj pe care îl port. E la mâna dreaptă, reprezintă o mutriță ce arată limba și e alături de mine deja de 10 ani. Îi place să pozeze – adesea “iese” în  fotografii, dar mai mult iubește să stârnească curiozitatea. Cei care îl văd, zâmbesc și se întreabă dacă e un desen temporar ori un tatuaj veritabil. Înainte, pe când era moda cu ștampile la disco, eram întrebată unde am fost noaptea la distracție, iar eu mă amuzam de asocierea făcută.

smile with tongue tatoo

De altfel, s-a născut acest personaj pe alt continent, de ziua mea de naștere. A fost un cadou spontan și făcut într-o doară. Dacă mă întrebați de-mi pare rău, vă spun sincer că nu, niciodată, pentru nici o secundă nu am regretat “semnul” cu care am rămas pe viață. Se pare că anume această mutriță mi-a fost predestinată și o ador, dar și felul în care stârnește zâmbetele copiilor atunci când o zăresc.

Dacă mi-aș mai face un tatuaj? Nu acum. Dar nu exclud că într-o zi, într-o altă țară, pe un alt continent, la fel de spontan, să îmi fac încă unul. Pentru că asta sunt eu… aici, acum, azi.

guestbook album and smile tatoo

Cum a fost?

Era ziua mea de naștere. M-am trezit devreme, așa cum îmi place mie. În bucătărie mă așteaptau baloane și urări. La întrebarea ce cadou îmi doresc să primesc seara, la petrecere, am răspuns de parcă mi s-a luat vorba pe dinainte: “Un tatuaj!”. Habar nu am cum apăruse gândul. Presimțirea că voi avea cândva un tatuaj era, dar că avea să fie în acea zi – nicidecum. Imediat după ce am servit cafeauа, am urcat în mașină, așa… în pijama, și am mers la unul dintre cele mai bune saloane de tatuaje din regiune.

Erau 3 meșteri plini cu desene pe ei, din cap până în picioare, iar eu – albă la piele și slăbănoagă (așa îmi e feleșagul). Meșterul cel mai în vârstă s-a uitat lung la mine, a cerut un act de indentitate să se convingă că am majoratul, și cu o voce groasă m-a întrebat ce vreau. Am ciripit că vreau un tatuaj.

-Unde?

-Pe mână.

-Ce tatuăm?

-Un smile ce arată limba…

Zis și făcut! Parcă aș fi fost în transă, unde răspunsurile veneau de la sine, fără prea multă analiză.

 

Morala: Ce e al tău e pus de-o parte și te ajunge din spate.

smile tatoo and flowers

Curiozități despre tatuaje:

  • Istoria tatuajelor are peste 5.000 de ani;
  • Arta tatuajului se învață în mulți ani de antrenamente;
  • Doar 3-5 straturi de piele sunt penetrare de tatuaje
  • Tatuajele pot fi facute pe orice parte a corpului, chiar și pe ochi;
  • Bronzul afectează tatuajele, știrbindu-le din intensitate.

 

 

 

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *