Curs de floristică 3.0

Octombrie a venit. Încă o lună frumoasă din această toamnă a anului. Și de fiecare data când vine începutul de lună, îmi place să fac totalizări la cele realizate în luna anterioară și a face planuri pentru luna care a venit. E fantastic acest proces și îmi dă o stare de beatitudine aparte.

Apoi iaca, dragii mei, în septembrie pe lângă toate realizările se alipește și cursul de floristică, deja al treilea la număr. Și de fiecare dată devin mai bună, și mai atentă la detalii și mai explicită și mai… pentru că pot zice ferm – capăt experiență în predare. De data aceasta cursul s-a desfășurat într-o atmosferă “de acasă”, cu papucei de cameră și ceai de mentă.

Cinci fetițe-garofițe, dornice să pătrundă în lumea floristică, să afle despre instrumentele din domeniu, să învețe tehnicele corecte de prelucrare a florilor și strângere în buchete au fost prezente. O plăcere de a cunoaște istoria fiecăreia din ele, motivația de a fi aici și așteptările. Cam tot așa am inițiat și eu în acest domeniu – cu neîncredere și devizul: “v-om trăi și v-om vedea”.

 

Testemoniale

 

“Super curs… Mulțumim Nika, pentru așa experiență… pentru predarea a tot cei legat de flori… pentru ospitalitatea pe care ne-ai daruit-o. A fost o atmosfera plăcută și călduroasă… M-am simțit foarte bine… Succese mai departe ție Nika și realizări cât mai multe…”

Olesea Hadârcă

 

“Pozele superbe, multe zâmbete, multe emoții pozitive și o GRĂMADĂ de cunoștințe, care ne-au fost predate nu în stilul academic, ce-ar fi plictisitor, dar într-un mod simplu, vesel și oferite din toată inima!!! Îi mulțumesc lui Nika pentru așa o atmosferă călduroasă! Le mulțumesc fetelor pentru sinceritatea și ca ați fost deschiși!!! A fost minunat! Ne doresc multe succese!!! Trebuie organizată o întâlnire a absolvenților: “șezătoare de floriști”.”

Anna Railean Belibova

“Mi-a păcut tare mult!

Nika ne-a explicat și ne-a demonstrat tare multe chestii utile, ne-a răspuns la toate întrebările, ne-a oferit setul de instrumente de bază pentru a crea buchete pentru casă și nu numai, am plecat acasă cu două buchete de flori (pe care încă le mai am) ne-a făcut poze frumoase, și pe lângă astea, ne-a mai și hrănit!

Pe viitor aș sugera să se utilizeze un calculator sau televizorul din studio pentru a vedea niște exemple de flori, suculenți, verdețuri, buchete și alte compoziții, poate niște clipulețe pe care Nika le consideră reușite și poate ne spunem și noi umilele păreri.

Dar asta la un al doilea curs, pentru că la primul, fiecare secundă a fost folosită cu tâlc .

Să mă mai chemați, că eu vin!”

Rodica Curcudel

“Nika, felicitări pentru reușita ta de a te împărți cu experiența în floristică. Bănuiam ca va fi bine și frumos, și util, și creativ, cel puțin acestea au fost așteptările setate din start, dar ai reușit mai mult.

Eu căutam deja de un an curs de floristică și sunt încântată că inițierea am făcut-o aici (acum am un set de instrumente care vrei nu vrei te îndeamnă să te apuci de treabă – ai gândit foarte bine acest moment).

Și pe final, îmi permit să fiu de acord cu Rodica și să te îndemn să ne mai inviți la astfel de masterclass-uri pe alte teme.

Eu aștept continuarea.

Mulțumesc pentru atmosfera ca acasă.”

Oxana Platon

P.S. Următorul curs, la solitarea voastră va fi pe 15 octombrie.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *