Detalii din Provincie

Am ajuns să scriu și despre un logo creat cu ceva timp în urmă (cred că vreo 3 ani sau chiar mai mult). Am o relație specială cu acest logotip, deși aparent banală: nefiind un consumator de carne, am acceptat să realizez identitatea de brand pentru un magazin de carne și produse semifabricate din carne.  Fantastic! Dar să le luăm pe rând:

din Provincie logo butcher's shop

Despre logo

Ce e un logotip? Este o siglă ce caracterizează o companie și o diferențiază de restul participanților pe piață. Este important ca acest element grafic să fie cât mai inovativ și cu impact, așa ca să ducă la recunoașterea de către public.

Elementele-cheie

O siglă e formată din text și desen sau elemente. Astfel, armonia dintre aceste 2 componente trebuie să fie una pe măsură: ce anume se comunică, amplasarea cuvintelor, cum se potrivesc între ele etc. Fontul denumirii brandului joacă un rol aparte, de aceea i se acordă atenție sporită, așa ca să fie citeț, actual peste ani și de o mărime corespunzătoare. Iar imaginea ce însoțește textul trebuie să fie aferentă produsului sau serviciului – uneori ea transmite mai multă informație decât textul sau o mie de cuvinte ce descriu compania.

logo design butcher's shop

Ce am făcut?

La început de cale, producătorul nu avea un nume stabilit, deși activa de ceva timp. Văzând că magazinașul lor are succes, s-a decis să ofere o identitate companiei și atunci a apărut necesitatea de a crea o siglă care să descrie perfect avantajele și să dea o plusvaloare produselor. Denumirea s-a selectat minuțios, dintr-o infinitate de versiuni. “din Provincie” s-a dovedit a fi cel mai aproape de valorile companiei: calitate și prospețime, magazinul de la colțul străzii ce bucură cu un sortiment larg de cărnuri și produse semifabricate de carne. Odată cu denumirea s-a selectat gama cromatică – nuanțe șterse și de țară. Ambalajul/culoarea este primul contact pe care îl avem cu un produs, de aceea s-a optat pentru bej, utilizat des în marketingul alimentar pentru că conferă starea de fericire, și bordoul, care te face să crezi că produsul este apetisant și delicios. Și ca să accentuăm finețea lucrurilor, am ales o casă de țară, câțiva copăcei și animalele domestice (o bovină, un porc și o găină), toate plasate sugestiv. Ca să conturăm idea de structură și bună organizare, am încadrat totul într-un dreptunghi.

din Provincie logo

Cam așa se nasc logourile, cu o atenție deosebită față de concept și detaliile de ordin psihologic. Ce nu facem noi, designerii grafici, ca să împăcăm și producătoul și consumatorul? Asta se numește Creație.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *