La Jurnal TV

Timp de 2 luni, Jurnal TV ne-a fost gazdă în materie de decor și creativitate. Pe lângă un client nou în portofoliu, ne-am ales și cu o frumoasă experiență în domeniu televiziunii. Dacă la evenimente noi decorăm spații pentru obiectivul camerei de luat vederi, atunci decorurile de cină le încadram la nivelul șezutului pe scaun, ceea ce a reprezentat o noutate pentru noi. A trebuit să înțelegem unghiurile de filmare, cadrarea și ce exact “prinde” vizorul camerei video.

 

Pe platoul de filmare a emisiunii Veranda am elaborat săptămânal variate decoruri: și de toamnă, și cu multe draperii, și treceri dintre anotimpuri, și cu bostani, și de iarnă, și de sărbătorile ce vin. Am prins un pic din bucătăria lor internă – cum se filmează o emisiune, cât de spontan se schimbă planurile și cum derulează un scenariu.

Momente curioase

În una din zilele când decoram, am avut ocazia să îl cunoaștem pe Andrei Porubin. Făcuse o remarcă în adresa noastră – de ce am ascuns-o pe Marilyn Monroe sub draperie; îi este de dragă și o vede atât de frumoasă, iar noi am “scos-o la pensie”. Văzând mâhnirea lui, de atunci nu am îndrăznit să o mai atingem pe domnișoară.

Decoram platoul, când am fost anunțate că peste 40 de minute încep filmările și trebuie să eliberăm încăperea. Ne-a luat printr-o mare surprindere, mai ales că planificam să stăm acolo 1 oră și 40 de minute. Respectiv ne-am cam împleticit până la ultima secundă posibilă. Atunci cineva din regie a întrebat: “Koshicile pleacă sau mai rămân?”. Mai toți au râs – iar noi ne-am ales cu un nou diminutiv.

Tot aici am avut ocazia să facem cunoștință cu criticul muncii noastre. E vorba despre un cameraman direct și liber în exprimare: “nu îmi place”, “nu așa, dar așa”, “eu vă spun ce va da bine la cameră, iar voi trebuie să executați”. Nouă ne-a plăcut mult și chiar ne-am distrat la replicile lui. A fost interesant să avem un sufleor în spate.

 

Am avut parte și de două reportaje legate de sărbătorile de iarnă. Mai jos le poți urmări și tu.

P.S. Mulțumim Dianei Moraru, producătoarea emisiunii Veranda, pentru această frumoasă provocare și lu Sergiu Scobioală pentru răbdarea lui cu noi, cele 3 pisicuțe. Le dorim realizări frumoase în anul care vine și multe idei pentru acest proiect, iar noi rămânem deschiși pentru noi decoruri pe platourile de filmare. 

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *