La revedere, VIP-ul meu!

Altă dată… înseamnă niciodată. Cel puțin așa s-a întâmplat în cazul meu. Ieri am rămas pe PAUSE pentru câteva minute, prinzându-mă la gândul că nu pot accepta faptul că totul e trecător. Mai bine zis accept, dar nu într-un timp atât de scurt.

E vorba despre un proiect la care am lucrat anterior și care a dispărut. Am rămas fără VIP. De un an mă tot pornesc să vă scriu despre el, să fac niște poze, să mai intru în ospeție pentru a răscoli din amintiri, dar nu am reușit. Eh!

În 2013-2014 am făcut parte din echipa care muncea la realizarea proiectelor pentru compania DorGrup. O experiență nebună de decorator de interior: un restaurant, apoi alte două simultan, ca până la urmă să se bată recordul cu 4 localuri peste noapte. Dintre toate, cel mai drag și aproape de suflet mi-a fost VIP-ul, care a devenit mai târziu VIP Room, dar pe care noi îl numeam drăguț de tot – Kvartirnik.

Două camere întunecoase, atmosferă rece, numeroase detalii de lux  și draperii moi, toate se încadrează în abordarea contemporană. Prima cameră era pentru divertisment, cu timp petrecut la televizor, jocuri la play station, un fel de lounge pentru discuții zgomotoase. Iar cea de-a doua cameră era locul unde se servea masa, se savura un spumant bun și se reflecta asupra existenței umane.

Termenele? Ca deobicei au fost scurte, pline de stres și neclarități, pentru că cerințele se modificau după circumstanțe, în fiecare zi: ba până la Anul Nou, ba până la Crăciun și tot așa. Am reușit totuși, cu unele abateri de la proiectul inițial, pentru că altfel nu se putea.

Ca să creăm o atmosferă de ușoară lâncezeală, am decis să excludem orice sursă de lumină naturală. Da, lumina este importantă pentru organismul nostru, ajutându-ne să fim mai activi după un somn sănătos. Această regulă e bună însă pentru o locuință, în cazul unui local e exact invers. Draperiile din velvet au fost elementul definitoriu care a schimbat aspectul activ pe cel pasiv. Astfel, pereții au devenit mai blânzi, iar odăile mai liniștite.

Accesoriile au fost selectate după 3 criterii: de lux, creative și cu nicio funcționalitate – statuiete abstracte, vaze deloc comode pentru flori, rame neordinare etc. În ce privește gama cromatică, am optat pentru negru gloss și silver metalic, iar linia de concept s-a axat pe elemente de decorațiuni interioare populare în momentul actual. S-a reușit!

Cea de-a doua zonă a fost onorată cu o vază stilată pe masă, pentru flori proaspete, și o lampă pentru atmosferă. În rest s-a aplicat pustietate constructivă. Adică? Dacă un spațiu e încărcat cu elemente, automat următorul spațiu, cel adiacent, îl compensează cu lipsa lor. E lege!

  • Stil de amenajare: contemporan
  • Caracteristici: fără minimalism și fără utilizarea spațiului cât mai econom; spațiile încărcate, cât și cele libere sunt în egală măsură importante.
  • Moto: îndrăzneț și liber.
  • Principii: confort și sustenabilitate
  • Culori: maro, bej, gri, crem.
  • Materiale: lemnul, oțelul, sticla, cromul, nichelul.

Țin minte că atunci când ni s-a prezentat conceptul am simțit o căldură interioară, plină de emoție. Atunci când am finalizat proiectul, a fost euforie pură. Iar când am auzit că nu mai este…

Vip-ul meu.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *