O vitrină cu flori

Recent am făcut nițică ordine prin arhiva cu fotografii – răscoliri prin amintiri, retrăirea emoțiilor și satisfacția multitudinii de proiecte realizate. Pe unele din ele le și uitasem între timp. Nu pentru că nu au avut importanță, ci pentru că sunt multe și create într-o stare de oboseală colosală care a și determinat ștergerea lor din memorie.

Unul dintre ele este o vitrină dintr-un mall din București. O vitrină plină cu flori și accesorii de primăvară. S-a întâmplat vreo 2 sau 3 ani în urmă. Un proiect cu termene restrânse, cu drum lung și lucru noaptea, iar după 8 ore de muncă (în loc de somn) – drum înapoi prin ambuteiajul (plin de farmec) al Bucureștiului.

 

  • S-a dorit o vitrină de primăvară

“Hai să facem o vitrină frumușică. Nouă ne place ceea ce faceți și dorim să vă vedem la București.”

“Unde?”

La început am crezut că e un magazin de pe strada București, dar nu, era vorba chiar de o altă capitală.

  • S-au propus 3 concepte de realizare

“Ce ziceți dacă așa sau așa? Nouă ne place versiunea clasică: flori, colivii, stofă și accesorii de primăvară. Magazinul nostru are o gamă vastă de haine clasice cu accente actuale.”

“Bine, vom merge pe clasicul care nu se demodează niciodată.”

  • De la hârtie la realitate

Cel mai responsabil moment în munca de decorator de interior e să confirmi așteptările clientului. Pentru că el vede imaginea care se proectează pe viu și vrea exact asta în rezultat. Selectarea materialelor, combinarea culorilor și transpunerea detaliilor în realitate este ceea pe ce trebuie concentrare maximă.

  • Drum lung

Deoarece știm din experiența de lucru a mall-urilor că ni se va permite să muncim doar după închiderea lui, iar asta a însemnat după 23:00, am ajuns pe la 00:00. Vameșii au fost suficient de indulgenți ca să ne țină timp de vreo 2 ore cu întrebări, suspiciuni și istorioare.

  • Prima și ultima dată

În acest proiect s-a lucrat cu flori artificiale. Da, în calitate de florist, am îndrăznit să lucrez cu flori artificiale  – mare păcat! Glumesc, bineînțeles, dar asta a fost prima și, deocamdată, ultima mea experiență cu ele.

  • Mall-ul noaptea

M-am bucurat să văd lume multă în noaptea aia. Unii ștergeau geamurile, alții spălau podelele, alții mai făceau mutări prin magazine – era viață în acea noapte. Ne-au servit cu cafea și biscuiți. Foaaarte bine!

  • Ce limbă vorbiți?

În echipa noastră se comunică (de obicei) în limba rusă. Nici atunci nu a fost o excepție, mai ales când ridicam vocea ca să mă audă colegii de la depărtare. Cei de pe loc erau curioși să concretizeze că e limba rusă și că nu suntem ruși. “Dacă sunteți din Moldova, de ce vorbiți rusa?” Cu un pic de istorie am clarificat rapid lucrurile.

  • Bună dimineața, drag client!

La 07:00 a venit beneficiarul să vadă rezultatul. A analizat îndelung, a dat un sunet, s-a apropiat și a zis: “Mulțumesc! Sunt încântat de efortul depus. Am rezervat o cameră într-un hotel – puteți merge să dormiți și să luați masa înainte să porniți  spre casă.”.

  • Mergem acasă… prin ambuteiaj

Oboseala, stresul, munca asiduă ne-au determinat să nu pierdem niciun minut și să ajungem cât mai repede acasă. Da, da – socoteala de acasă… cu ambuteiajul din București ne-au dat planurile peste cap. Cele câteva ore în mașină ne-au fost și duș rece și cald, și mic dejun și odihnă din plin.

 

Ador să răscolesc astfel de amintiri, să știu că Koshka Art Studio îmi oferă astfel de posibilități, proiecte interesante, oameni frumoși, emoții curate și desigur mult drive and rock’n roll. Vreau să știu că fiecare din voi simte asta în ceea ce face zilnic! Inspirați satisfacție zilnic!

 

În parteneriat cu AB+Partners

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *