De Florii, alături de flori

(cum s-a desfășurat cel mai recent curs de floristică)

În acest weekend primăvăratic am avut în ospeție 6 studente dornice să se inițieze în lumea floristicii. Am fost bucuroasă să le cunosc, să le împartășesc experiența mea și să pălăvrăgim despre una-alta, mai ales că atmosfera a fost ca “de acasă”, călduroasă și foarte veselă. Acest grup s-a remarcat prin degajare, libertate în comportament și atitudini.

De data aceasta, am divizat cursul în două părți, pe două zile. Sâmbătă, pe 31 martie, ne-am întâlnit ca să facem cunoștință, să aflu ce a făcut-o pe fiecare dintre participante să vină la un curs de floristică și să purcedem la teorie: ce înseamnă a fi florist, care sunt instrumentele și ustensilele necesare unui prefesionist, cum să le utilizeze, precum și istorii de succes ale moldovenilor floriști care s-au afirmat peste hotarele țării.

După lecție, am stat de vorbă cu ceai verde și zefir. A fost o discuție deschisă și plină de emoții, fiecare dintre participante dezvăluind că ar dori să-și lege cumva viața de flori: o florărie, un magazin online cu cadouri și buchete, un hobby de familie etc. Ador să văd scânteie și entuziasm în ochi! Mă regăsesc pe mine, la început de cale, cu vreo 4 ani în urmă.

De Florii, pe 1 aprilie, am purces la practică – lucrul cu florile. Cum altfel într-o astfel de zi? Fetele au prins repede tehnica spirală – nici nu le-am pus la dubiu capacitățile – sunt bravo! Buchete mari, mici, diferite ca formă și gamă cromatică – echivalentul unui amalgam de trăiri, sunete și zâmbete. Ce a urmat? Coronițe pe cap, cocarde și detalii despre cum lucrăm cu spuma florală.

Cursurile de floristică mă inspiră și îmi încarcă bateriile, și asta o simt și participantele, dar și echipa mea, care mă ajută de fiecare dată să le organizez cu brio. E o plăcere și binecuvântare pentru mine să am parte de așa oportunități. Vă mulțumesc, dragele mele, pentru încrederea acordată și vă cuprind!

Data următorului curs de floristică nu este stabilită încî, dar la sigur va avea loc în primăvara aceasta. Dacă dorești să-ți încerci puterile în domeniu sau să culegi noi cunoștințe, pe care le poți aplica oricând, în diferite situații ale vieții, atunci eu sunt aici, gata să te ajut cu mare drag.

Mai multe detalii despre curs poți citi accesând linkul (tot acolo găsești numărul de contact pentru mai multe detalii sau pentru o înscriere preventivă).

 

Și nu uita să-ți urmezi fericirea!

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *